Stel cookie voorkeur in

Kentalis neemt Mijn Digidag in gebruik

24-11-2014

Maandag 24 november werden met een druk op de knop de papieren heen-en-weer schriftje van Kentalis vervangen door de digitale variant 'Mijn Dagverslag', die bij Kentalis 'Mijn Digidag' genoemd wordt.

 

Via een druk op de knop schoten slingers in de lucht tijdens de release-bijeenkomst van Mijn Digidag. Het digitale schriftje van Kentalis is officieel van start! In deze digitale persoonlijke en groepsschriftjes kunnen ouders, hun kinderen en professionals berichten, foto’s en video's delen in een veilige omgeving.

Mijn Digidag is door drie Kentalis medewerkers bedacht en won in 2013 de Simea Innovatieprijs. Hierna is hard gewerkt aan de doorontwikkeling tot de huidige versie die voor alle cliënten en leerlingen van Kentalis beschikbaar is. Het enthousiasme van de projectgroep van Mijn Digidag sloeg over.

 

Tijdens de bijeenkomst in de Travelaar, waar cliënten en leerlingen zelfgemaakte hapjes serveerden, zagen persoonlijk behandelaren, leerkrachten, logopedisten en andere geïnteresseerden het promo filmpje. Ook kregen ze een inkijkje in Mijn Digidag. Hoe kan je een persoonlijk schriftje aanmaken en hoe plaats je een bericht?

"We kunnen zo aan de slag, de website is gebruikersvriendelijk opgezet en de toestemmingsverklaring ligt er al. Er zijn zelfs schrijftips. Het is een compleet pakket,” reageert een behandelcoördinator van de vroegbehandelgroepen.

 

De verwachting is dat het nu makkelijker gaat worden om te communiceren tussen school, zorg en thuis. Mijn Digidag is een leuk en eenvoudig digitaal communicatiemiddel waardoor kinderen makkelijker kunnen communiceren over wat ze hebben meegemaakt die dag. Het gebruik is natuurlijk niet verplicht. Kentalis professionals zien veel voordelen in gebruik en ook veel ouders reageren enthousiast. Het is een handige vervanger van het papieren heen-en-weer schriftje. Je kan inloggen wanneer het je uitkomt. En het is leuk om te doen, even samen een bericht plaatsen.

Mijn Digidag, als communiceren niet vanzelfsprekend is.